Sunde kosmetiske naturolier

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vores kroppe har brug for fug tog meget af den, samtidig har vores hud, ansigt og krop brug for en lang række forskellige vitaminer og mineraler. Og dem kan du alle få, fra natures helt egne olier. Disse olier indeholder hverken parabener eller andre skadelige tilsætningsstoffer og er derfor langt bedre for vores krop. Denne korte artikel, vil guide dig igennem de forskellige typer naturolier på markedet.

Mandelolie

Mandelolien er mindre kendt i den kosmetiske verden, men det gør den ikke mindre interessant eller brugbar. Mandelolien er nok den basisolie, der har den bedste duft og det er et godt argument i sig selv, for med andre olier så som arganolie, sesamolie og kaktusolie, er du næsten nødt til at købe essentielle/æteriske olier, til at blande op med, da duften ellers ikke er videre god.

Mandelolien kan bruges til mange ting, blandt andet som make up fjerner eller som serum til dit hår eller dit ansigt. Mandelolien er nemlig rig på fedtsyrer, som især udmærker den til brug af personer med tør til normal hud.

Mandelolien virker også på hudirritationer og kløen. Mandelolie gør sig også godt bodylotion, efter bad og det er især her, at den har vundet tilpas hos mange.

Køb mandelolie her:

Arganolie
Arganolien er måske nok den mest kendte basisolie på markedet, inden for kosmetikverdenen. Dette skyldes at stylister i Hollywood nu sværger til denne specifikke og sjældne olie, som kun findes i Marokko. Og netop derfor, er olien blandt de dyreste basisolier på markedet.

Arganolien er rig på vitaminer og mineraler og kan bruges på hele kroppen. Den virker både til ansigtet, så vel som håret og huden og du kan endda bruge den som hånd- og fodbehandling, samt dine negle som styrkes af den vitaminrige olie.

Køb arganolie her:

Sesamolie
Sesamolien er rig på vitamin-E og indeholder en lang række antioxidanter, hvilket gør den til en uovertruffen beskyttelse, til al slags vejr og en effektiv behandling af tør eller sprukken hud.

Sesamolien er ligesom de andre basisolier helt fri for tilsætningsstoffer og er altså 100% naturlig. Sesamolien er stærk og bør derfor blandes op med almindelige dagcremer, det bedste er selvfølgelig, hvis du bruger en naturlig dagcreme. Sesamolien er ligesom mandelolien, ikke nær så kendt en basisolie til kosmetik som arganolien og kaktusolien.

Køb sesamolie her:

Kaktusolie
Kaktusolien udvindes i Marokko, og den præcise betegnelse for den kosmetiske kaktusolie er Opuntia ficus indica, som kendetegner de frugter der vokser på over to hundrede forskellige kaktusarter. Udvindelsen af olien er endog meget tidskrævende og samtidig en umådelig svær proces at gennemføre. For bare at producere en liter kaktusolie, kræves der ca. en million frø og det tager alt i alt omkring 40 timer at producere, hvilket gøres igennem manuelt arbejde. Derfor er kaktusolien også den dyreste naturlige basisolie på markedet.

Kaktusolien er til kosmetisk brug koldpresset, og indeholder næsten 65% linolie syre og så er den samtidig høj på Delta 7 stigma sterol. Netop på grund af denne høje mængde, virker olien voldsomt på antioxidanter og bekæmper fri radikaler. Derudover har olien et umådeligt højt fugtighedsniveau og er derfor velegnet til at forny hudens celler og påføre huden den fugt den har brug for. Kaktusolien siger at være fremragende som anti-aging produkt.

Køb kaktusolie her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *