Derfor bør du vælge trælegetøj

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når man har børn, er det ofte svært at opretholde orden i sit hjem. Der ligger som regel legetøj og flyder rundt omkring, og det pynter ofte ikke ret meget. Derfor vælger mange forældre trælegetøj, da det er pænt at kigge på, selv når det ligger og flyder rundt omkring i hjemmet. Det er dog ikke den eneste grund til, at man bør vælge børnelegetøj. Det er nemlig en masse fordele ved legetøj af træ – som det er de færreste, der tænker over. Læs videre i denne artikel, hvis du er nysgerrig omkring, hvad der gør trælegetøj så specielt

 

Trælegetøj er inspirerende og styrker sanserne

Når børnene leger med trælegetøj, bliver de inspireret til at bruge fantasien. Der er nemlig ikke så mange knapper og forskellige ting, der har en funktion, hvorfor de tvinges til at sætte gang i fantasien, hvilket er enormt sundt for barnet, og faktisk er det utroligt så meget man kan få ud af et stykke trælegetøj i forhold til et elektronisk, plastiklegetøj, der typisk har én funktion.

Udover at fremme inspirationen hos børnene, så bliver deres sanser også styrket. Træets overflade er lækker, og træ har en behagelig, karakteristisk duft (i modsætning til plastiklegetøj). Det betyder, at barnets føle- og lugtesans stimuleres.

Trælegetøj holder længere

En anden, helt klar fordel ved trælegetøj er, at det kan gå i arv gennem generationer. Det holder nemlig bedre end meget andet legetøj, hvilket betyder, at lillesøster eller -bror kan arve legetøjet, hvis det skulle ønskes. Så selvom det ofte er dyrere i det korte løb, så vil det kunne betale sig i sidste ende, at betale lidt mere, da der ikke er en egentlig holdbarhedsdatio på. Det er der selvfølgelig heller ikke på plastiklegetøj, men det er oftere trælegetøj, der overlever.

Hvor kan man købe trælegetøj?

Der findes mange steder på nettet, hvor det er muligt at købe trælegetøj. Et eksempel er Boernibalance.dk, der har en hel sektion dedikeret til trælegetøj. Find det her: https://www.boernibalance.dk/shop/traelegetoej-15c1.html. En fysisk butik som Fætter BR har desuden også en masse forskelligt trælegetøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *