Giv boligen nyt liv – Få slebet trægulvet

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Man kan give boligen helt nyt liv, hvis man vælger at få slebet gulvet. Ofte skal der ikke mere til. Man skal dog huske at passe på sit trægulv, hvis man har et. Det er afgørende for gulvets levetid, at det vedligeholdes og bruges korrekt, så man ikke risikerer at skulle slibe det for ofte. Det kan nemlig godt blive slebet for mange gange, og det medvirker, at det bliver så tyndt, at det ikke kan blive slebet igen. En ny afslibning vil altså resultere i, at det brædderne bliver så tynde, at de til sidst ikke vil kunne holde til presset, når man går på dem. Man bør derfor altid få undersøgt slidlagets tykkelse – det kan din gulvsliber hjælpe dig med. Den bedste måde at teste det på er ved at få lavet en boreprøve i gulvet, men man kan også få lavet en rørgennemføring i gulvet. Er slidlaget under to millimeter, så kan man ikke slibe det.

 

Kan man slibe selv?

Man kan godt selv give sig i kast med at slibe gulvet, men det kræver, at man ved, hvad man laver. Ellers anbefales det, at man hyrer en professionel gulvsliber. Har man selv mod på at forsøge, så kan man hyre en slibemaskine i byggemarkedet, men man får som regel det bedste resultat, hvis man lader en professionel gulvsliber tage sig af arbejdet, såfremt man ikke har den fornødne erfaring, det kræver at slibe gulvet.

Sørg for at der er en normal rumtemperatur, før du går igang med at afslibe gulvet. Det vil sige, at temperaturen skal være mellem 17 – 25 grader, og den må først blive hævet igen, når overfladebehandlingen er hærdet 4 døgn efter, at afslibningen er blevet udført.

Man skal passe på sit nye gulv

Når det gamle gulv er blevet slebet, så vil man få den naturlige farve frem i gulvet. Træ er et naturprodukt, og det vil kunne ændre farve, hvis det bliver udsat for lys. Det kan være, at man kan se på gulvet, hvor der har ligget et tæppe – selv efter, at det er blevet slebet. Men man kan dog give det noget efterbehandling, eksempelvis olie, som beskytter. Spørg din gulvsliber, hvilken efterbehandling, der er bedst – og hvordan man passer på gulvet efterfølgende. Det er under alle omstændigheder vigtigt, at gulvet bliver beskyttet, og på den måde vil du sikre den længste levetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *