Lamellgardiner – et hit i det stilede hjem

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I gamle dage var det primære formål med at få et gardin, at de skulle holde kulden ude. Derfor var de også markant anderledes end i dag – de var nemlig i flere lag. Typisk var gardiner lavet i kraftig velour eller uld i to eller flere lag. Samtidig skulle de selvfølgelig skærme af for sol samt udefrakommende blikke.

I sommermånederne tog man de kraftige gardiner ned, da der ikke var behov for at isolere imod kulden længere. I stedet hang man lettere og lysere gardiner om, typisk i bomuld, og denne stil varede i rigtig mange år. Den helt store ændring skete efter Anden Verdenskrig, da måden, hvorpå folk indrettede deres boliger, ændredes markant. Alt i alt blev den lette og lyse stil mere moderne.

Da centralvarmen blev ‘hvermandseje’ var der heller ikke længere behov for at holde kulden ude, og gardinerne fik for alvor en makeover. Lette gardiner i dralon, som kunne vaskes, blev et stort hit – indtil 70’erne, hvor der igen skete noget. Farver, blomster, tern og mønstre skulle nu pryde vores gardiner. Sidenhen kom persienner og rullegardiner på mode, og herefter har det gået stærkt.

 

Lamelgardiner er et hit

Vi er gennem tiden blevet introduceret for et utal af gardiner, og hvilke vi vælger, siger rigtig meget om, hvem vi er. Moden har ændret sig markant gennem tiden, og noget af det mest hotte lige nu er lamelgardiner, som har gjort sit indtog på især det skandinaviske marked.

Uniggardin er en af de virksomheder, der har oplevet en markant fremgang ift. salget af lamelgardiner, og som det ses på deres webshop (http://www.uniggardin.no/143-lamellgardiner) er udvalget stort. Lamelgardiner passer ind i ethvert hjem med gulv til loft-vinduespartier.

Lamelgardiner giver et minimalistisk udtryk, der vidner om et stilbevidst hjem. Samtidig bliver de fleste lamelgardiner leveret efter mål, hvorfor de passer perfekt, der hvor de opsættes. Gardinerne kan reguleres, og derved kan man selv bestemme, hvor synlige de skal være, samt hvor meget de skal skygge. Det er altså både en løsning, der bidrager til atmosfære og samtidig de kan indstilles efter behov, hvilket er en af grundene til, de er blevet så populære herhjemme samt i resten af Skandinavien.

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *