Norse Projects: Dansk design med fart på

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er stor opmærksomhed omkring de danske tøjbrands. Både i Danmark, men også i resten af verden, er der øjne rettet mod dem, og det lader til at gå bedre end nogensinde før. I hvert fald hvis vi taler om danske brands som Soulland, Le Fix, Les Deux, Mads Nørgaard og Norse Projects. Sidstnævnte har for nyligt lanceret dette års efterkollektion.

Norse Projects udvider med kvindekollektion

Norse Projects blev startet i 2004

Det fremadstormende danske brand, Norse Projects, blev stiftet i 2004. I starten var det en tøjbutik i København, og det er det stadig — dog er de også begyndt at designe deres eget tøj, der ligeledes hedder Norse Projects.

Brandet læner sig om af det casual streetwear-look, som er det, der danner rammerne for moden på nuværende tidspunkt. Både herhjemme, men i særdeleshed også i udlandet, hvor de danske mærker trækker sin inspiration fra. Dog tyder noget på, at de danske mærker også inspirerer i udlandet. I hvert fald er der store sites, som eksempelvis HighSnobiety.com, der skriver om dem, som du kan læse her.

Udvider med kvindelinje

Især et brand som Norse Projects har oplevet en stor fremgang på det seneste. Sidste år udvidede de deres kollektion med en pigelinje, så også kvinderne kan klæde sig pænt. Førhen har det ellers været herrelinjen, der har været i fokus. Dog har de, ifølge ejerne, oplevet en stor efterspørgsel på kvindetøj. Derfor har brandet nu udvidet med en kollektion, der udelukkender henvender sig til kvinder.

I kvindelinjen er der flere kreative designmæssige detaljer, og der er blevet ansat to designere, der udelukkende har ansvaret for udvikling af pigelinjen. De nye designere er ligeledes en del af det eksisterende designteam, så de kan trække inspiration fra herretøjsdesignerne. På den måde sikres det, at begge linjer læner sig op ad hinanden. Der vil altså stadig blive værnet om både kultur og værdier i brandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *