Sådan vælger du de rigtige gardiner til soveværelset

Det er pænt, hvis alle gardinerne i boligen er ens, men ikke desto mindre er det næppe en god idé. Overvej det enkelte rums udtryk for afskærmning. Især i soveværelset er det nødvendigt med ordentlig afskærmning for solen, nysgerrige blikke og gadelamper, der forstyrrer for nattesøvnen.

Valget af gardiner i soveværelset ender alt for ofte med at blive en uovervejet standardløsning, fordi det er de færreste, der opholder sig i soveværelset i dagstimerne. Dog kan det betale sig at gøre lidt mere ud af at hænge de rigtige gardiner op. Både fordi det er sundt for nattesøvnen med de rigtige gardiner, men også fordi det kan være med til at skabe en bedre stemning.

Hvilken stil og funktion ønsker du?

Før du begynder at undersøge markedet for gardiner, er det en god idé, hvis du begynder at overveje, hvilken stil du vil gå efter. Hvordan ønsker du, at soveværelsets udtryk skal være? Og hvilke gardiner kan være med til at skabe denne stemning?

Gardinerne er medvirkende til, at rummet fremstår indbydende og afslappet. Det er vigtigt, at man kan få en ordentlig nattesøvn, så batterierne kan blive opladet ordentligt. Gør op med dig selv, hvad der skal til, før du får en ordentlig nattesøvn. Kræver det eksempelvis mørklægning, eller vil du have en mere afslappet stil? Skal dine gardiner være støjreducerende, eller ønsker du bare en let afskærmning, så sollyset ikke kommer direkte ind?

Hvilken form har vinduet?

Hvordan vinduet på dit soveværelse er udformet har også en betydning for valget af gardin. Formen er afgørende for, hvilke gardintyper du bør få. Hvis vinduet er buet i toppen, er det ikke muligt at hænge et plisségardin op. I stedet kan der hænges et fortræksgardin op. Er vinduet derimod skråt i den ene side, er det kun muligt at hænge lamelgardiner op.

Åbnes vinduerne i dit soveværelse indad, kan det ligeledes begrænse valget af gardiner. Her kan det ligeledes være en mulighed at vælge et fortræksgardin frem for eksempelvis et rullegardin eller et plisségardin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *