Stenalderkost: Hvordan gør jeg?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Stenalderkost har haft sin storhedstid, men var det bare et modefænomen, eller er der noget om det? Selvom det var utroligt meget oppe i tiden for et par år tilbage, så er der beviser for, at det giver dig et højere energiniveau, pænere hud samt bedre søvn. Kuren handler om at spise proteiner, gode kostfibre og fedt. Vil du vide, hvordan man gør i praksis? Læs med herunder — og få samtidig et indblik i, hvad stenalderkost kan gøre for dig.

 

Er kød, fedt og proteiner kun forbeholdt mænd?

Mange kvinder tror fejlagtigt, at stenalderkost udelukkende er forbeholdt mænd. Det virker da også på mange måder som den helt rigtige kur for mænd; masser af kød og proteiner. Det skyldes muligvis også, at det er kokken Thomas Rode, der har stået i spidsen for “palæo-bevægelsen”.

Men stenalderkost er faktisk mere end det — og det er bestemt lige så velegnet til kvinder, som det er til mænd.

 

Tilbage til rødderne

Stenalderkost handler i princippet om at gå tilbage til den kost, der var tilgængelig for de mennesker, der levede i stenalderen. Derfor bliver det også kaldt stenalderkost. Primitiv og uforarbejdet mad påvirker helbredet, humøret og vægten i en positiv retning, og derfor er de primære varer i stenalderkost også fisk, fjerkræ, kød, æg, svampe samt frugt og grønt. Få kød leveret til døren — så bliver det ikke nemmere.

Man må aldrig spise forarbejdede råvarer. Det vil sige, at man skal holde sig fra korn, pasta, brød, ris, sukker og kartofler. Nogle mener derudover, at mælk heller ikke er en del af stenalderkosten.

I vores daglige indtag skal vi have masser af fedt og protein; makronæringsstofferne. Mikronæringsstofferne er mineraler, vitaminer og kostfibre, og dem får vi ved at spise frugt og grøntsager. Fibre kan vi sagtens få, uden der er stivelse involveret. Stivelse finder man blandt andet i brød og pasta. Og stivelse er i sidste ende sukker.

 

Stenalderkost forbedrer livskvaliteten

Hvis man lever efter stenalderkostens principper, så vil man tydeligt kunne mærke forskel. Typisk vil man opleve, at man får en flottere hud, ens energiniveau stabiliseres, søvnen forbedres, man bliver mindre lækkersulten og man taber sig. Samtidig med at man ikke skal undgå kød og fedt. Det bliver da ikke bedre?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *