Tøj i store størrelser

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

På de fleste områder må vi efterhånden sige, at ligestillingen mellem mænd og kvinder er ved at have fundet en god balance. På enkelte områder får mændene dog positiv særbehandling, men det gælder samtidig også den anden vej rundt. Et eksempel er tøj i store størrelser, hvor kvinderne efterhånden har en del specialbutikker med tøj i store størrelser. Værre ser det ud for store mænd, som i praksis kun har adgang til et meget begrænset udvalg i de traditionelle herretøjsbutikker.

Problemet hænger sammen med, at der ikke er et særlig stort salg af tøj i de helt store størrelser. Det betyder, at butikkerne må have det liggende på lager i længere tid, og derfor bliver prisen højere. Så bliver der naturligt køb endnu mindre, og den negative spiral bider sig selv i halen.

Netbutikkerne kommer på banen med de store størrelser

På nicheområder som disse har netbutikkerne imidlertid en stor fordel frem for de almindelige fysiske butikker. En netbutik har nemlig hele Danmark som kundeunderlag – og visse strækker sig endda også ud over landegrænserne. Det betyder i praksis, at der kan skabes et fornuftigt flow på selv et nicheprodukt, og så er der pludselig balance i tingene. Prisen er rigtig, kunderne køber godt ind og prisen kan derfor holdes nede og nye designs kan hentes hjem til butikkerne.

Et godt eksempel er TeeShoppen, der som navnet antyder, har specialiseret sig i T-shirts. Her kan du få T-shirts i ekstra god kvalitet i størrelser helt op til 3XL. Selv om T-shirts er det primære produkt, tilbyder butikken dog også en lang række andre tøjprodukter og accessories. Også vintergarderoben er godt repræsenteret på TeeShoppen med både vinterjakker og huer med videre. Køb vinterjakke her, hvis du vil støtte en butik, der bakker op om det mindretal, der har behov for tøj i store størrelser.

Butik med speciale i XL-tøj

Selv om TeeShoppen er godt på vej med flere produkter i store størrelser, er det dog ikke hele sortimentet, der størrelsesmæssigt går helt op til 3XL, og denne størrelser rækker da heller ikke til helt store personer. Det er derimod tilfældet hos XLtøj, der udelukkende har specialiseret sig i tøj til store mænd. På denne webshop kan du få alle former for herre-beklædning i størrelser på helt op til 8XL.

Butikken drives af Jesper Skovhus, der selv på egen krop har oplevet, hvor problematisk det kan være for store mænd at finde tøj i den rigtige størrelse – og vel at mærke i et moderne snit. Det blev starten på en forrygende succes, hvor Jesper Skovhus både sælger tøj fra webshoppen og den fysiske butik i Rudkøbing. Og der er ingen tvivl om, at de store mænd sætter pris på initiativet. Butikken har en absolut toprating på Trustpilot, og det må være en stor tilfredsstillelse for Jesper Skovhus at læse de mange positive kommentarer fra kunderne.

Nichebutikker som XLtøj er kommet for at blive

For en fysisk butik er det næsten umuligt at specialisere sig i smalle nicher og målgrupper. I de større byer har enkelte specialbutikker held med foretagendet, men det kræver en god central placering og mange kunder tæt på. Netbutikkerne har derimod alle forudsætninger for at få succes med netop denne form for forretning, for postordrevirksomhed kender ingen fysiske grænser. XLtøj er et glimrende eksempel, og de kommende år vil vi helt sikkert se mange flere eksempler på specialbutikker med meget smalle målgrupper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *