Seng

Vælg en stilsikker børneseng

Der findes et hav af forskellige børnesenge, og det kan være svært at vælge – især når både far, mor og barn har en mening om sagen. Skal I gå efter den totalstylede konceptseng med ekstraudstyr og vilde farver, eller skal I holde jer til en enklere version, som kan bruges i mange forskellige indretninger fremover?

Lyt til dit barn

Hvad føler dit barn for? Er det Cars-sengen med rat, hjul og forlygter, eller er barnet egentlig mere til en enkel seng, der bare skal soves i?

Det er vigtigt, at barnet har et værelse som for det første er tryghedsskabende og rart at være i, og som for det andet gør barnet stolt af sit hjem. Man siger, at dit hjem er dit visitkort, og det samme gælder, når man er 4 år.

Det lyder voldsomt, men dit barn skal være stolt af at invitere venner hjem på værelset, og værelset skal være et barn værdigt. Derfor skal du ikke lade dine egne ideer styre det hele, hvis det går i en helt anden retning end barnets tanker. Dit hjem behøver ikke at ligne noget fra Bo Bedre, hvis I ikke føler jer hjemme i det.

Hvor mange år holder sengen egentlig?

En anden ting, du skal overveje, er holdbarheden på sengen. Er det for eksempel smart at købe en enkel seng nu, som kan bruges i mange år, hvis sengen kun holder 5 år og så alligevel skal skiftes? Børn slider på tingene, og det er bare ikke altid, at de holder så længe, som man havde forestillet sig.

Derfor kan en lyserød prinsesseseng sagtens være et fint køb, selvom barnet vokser fra det tema om et par år, for I skulle nok have skiftet seng der alligevel.

Hvis du vælger en konceptseng, skal du dog være opmærksom på at tjekke, at den er i standardmål. Hvis den har andre mål, kan det være meget svært at finde madras og sengetøj til den, og det er bare en unødvendig gene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *